Mi ez?

Mai kiemelt akciós termékünk:

inov-8 Race Elite 140 viharkabát - aranyóra

Hamarosan elérhető lesz ez a viahrakbát 35.000Ft-al jobb áron! Csak ma, csak egy órán át Legyél te az első amikor elérhető lesz. Segítséget keress a Facebookon!

összehasonlít 24 500 Ft

Részletes kosár >> Kosár

A kosár üres

Összehasonlítás

NB cipő féláron akció

Kedvenc ASICS / inov-8 / Salomon / futócipőmet féláron megvehetem - akció!

Ha ezt az oldalt megtaláltad, akkor esélyed van 50%-os kedvezménnyel megvásárolni kedvenc inov-8/Asics/Salomon futócipődet!

A napi féláras cipőket, naponta újra cserélünk. Egy nap, egy pár cipő, adott méret, adott típus egy szerencsés leggyorsabb jelentkező

Silva Sec X fitneszpánt - aktivitás mérő

tudd a napi aktivitásod
7 990 Ft

cipőt ajánlunk terepfutóknak

Salomon Sense Ride 2 (férfi) futócipő (bordó)

25 990 Ft

összehasonlít

A hosszú élet ritka

Futócipő ápolás tisztítás - karbantartás - javítás

Futócipőnk igényli a tisztítást, a cipő is szereti ha tiszta és szagmentes. Sok a téves hiedelem és információ, mit kell és mit tilos a cipővel kapcsoltban tennünk, ha tisztán akarunk futni benne.

Hanwag Singati jakbőr bakancs (világosbarna)

jakbőr kívül - belül
65 900 Ft

Kezd el most a futást

Asics Gel-Kayano 25 férfi futócipő (kék-citrom

Az ASICS legmenőbb és legnépszerűbb stabil futócipője most 21.000Ft-al jobb áron

34 990 Ft

összehasonlít

Magazin

Gyalogos GPS útvonaloptimalizálás versenyszabályzat

2008. 06. 25. 15:33


Versenyszabályzat

A verseny célja: hogy a résztvevők jól érezzék magukat és kiderüljön melyik közülük a legjobban navigáló egyén vagy csapat.

Ki lesz a legjobb a navigációban: a megadott 20 vagy még annál is több ellenőrző pont közül annyi és olyan sorrendben történő begyűjtése, amely a legoptimálisabb útvonalat eredményezi.

Fogalom meghatározások:

Csapat: benevezett és elrajtolt résztvevők létszámra nincs korlát

Ellenőrzőpont és fajtái: Az erdőben földrajzi koordinátával meghatározott és festékkel megjelölt terep vagy műtárgy. A feladat, hogy a versenyzők megtalálják azt a legrövidebb utat, ami az ellenőrzőpontokhoz odavezet és a leggyorsabban leküzdhető, átmenetet eredményezi. Az ellenőrző pontról fénykép készül és az ellenőrzőpontok egyértelműen beazonosíthatók lesz- nek GPS ellenőrzése mellett, hogy az ellenőrzőpont elérése megtörtént.

Pontfogás: Az előre bemért és ellenőrzőpontként meghatározott terep vagy műtárgyhoz, olyan közel kell menni, hogy a távolság a bemért ponttól ne legyen több mint 15 méter. Ekkor a GPS rögzíti a pontfogást és annak idejét.

Versenytávolság: A rajttól számított beérkezésig eltelt időben a csapat/egyén által megfogott pontokból alkotott pálya légvonaltávolsága. Versenyidő: A 60 perc, amely alatt minél több ellenőrzőpontot kell begyűjteni.

Értékelési algoritmus: az a számítási eljárás, amellyel a csapatok között eredményességi sorrend állítható fel a navigációs értékelésben.

Kizárás: nincs kizárás

A versenyen használható eszközök:

Tiltott tevékenységek: Nem emberi erővel hajtott közlekedési eszközt használni

Mit kapnak a csapatok a rajtban?

Hogyan kell az ellenőrző pontok elérését igazolni?

Az ellenőrző pontok mindegyike megközelíthető. Egy GPS-szel a pozíciómérés pontossága ±15 méteres. Az ellenőrző algoritmus a ponttalálatot 30 méteres körzeten belül adminisztrálja. A pontfogás bizonyosságot az ellenőrzőponton felfestett azonosító és a kapott kép is segíti. Feladat, hogy a kérdéses műtárgy mellett elhaladjon a versenyző csapat/egyén.

A legjobb navigátor csapat:

Az a csapat, amely fajlagosan a legrövidebb úton teljesíti a versenyt. Azaz a csapat által a pontfogás sorrendje alapján összeállított légvonaltáv és az elért ellenőrző pontok számának (értékének) hányadosa a legkisebb. Minél kisebb ez a szám, annál jobb az eredmény, így az nyer, aki a legkisebb átlagos távolságot éri el.

Az értékelésnél a legkisebb egység a méter. Átlagtávolság azonosság esetén az a csapat ajobb aki több pontot gyűjtött, valamint ha az is megegyezik akkor az aki hamarabb ért a célba.
Ha szeretnél többet tudni a partnerárról kattints ide!