Mi ez?

Mai kiemelt akciós termékünk:

Fitbit Alta aktivitásmérő - aranyóra

A mai arany óra eltelt! Nézz vissza holnap kedvenc termékedért, hogy elsőként a tied lehessen!

összehasonlít 18 990 Ft

Részletes kosár >>

A kosár üres

Összehasonlítás

napi akciók

Kedvenc ASICS / inov-8 / Salomon / futócipőmet féláron megvehetem - akció!

Ha ezt az oldalt megtaláltad, akkor esélyed van 50%-os kedvezménnyel megvásárolni kedvenc inov-8/Asics/Salomon futócipődet!

CW-X Stabilyx Knee Support térdvédő, női

A térd izmainak és szalagoknak az együttesét kíméli, csökkenti a sérülések keletkezését, a már meglévők gyógyulását könnyebbé teszi.

13 950 Ft

összehasonlít

Magazin

Akadályfutó felszerelések - mit válasszak - szempontok

2017. 03. 22. 11:57

Még nem voltál Spartan race versenyen, de tervezel elindulni? Vagy már voltál, és érezted, hogy nem tökéletes a futócipő, a ruha és a kiegészítők? Hidd el: sosem a felkészüléssel van a baj, hanem a hiányos felszereléssel.

Itt a cikkben kaphatsz némi ötletet és tanácsot, hogy mi alapján válassz.

Tóth Ádám (pöti) és Gyurcsó Andi (csakazandi) Veszprém sprint 2017

Tóth Ádi ajánlja: inov-8 X-talon 225 Az én lábamra (50-es méret) két cipő passzol nagyon: az egyik a versenyre, és ha nagyon mocsaras, a terepi edzésre: a "kis" piros. A cipő a hosszú lábamra úgy jó ahogy van, tartása remek, hiszen keskeny fazon, mint a lábam; tapad, mint az álom, ha nagyon Tokaji a terep; a tömege meg csekély: a nevében lévő szám a 42-es méretre igaz, de az enyém sincs 280 grammnál több ebben az óriás méretben. A vizet pedig kiengedi, ha nem is egy lépés után, de a tizedik lépésnél már épp csak nedves a vászon.

Pöti a Sviti kicsit hűvös vízbenPöti a Sviti kicsit hűvös vízben

inov-8 F-lite 230 kék A másik az, amit utcai futásokhoz és sprint versenyekhez használok, és nagyon szeretek benne lenni egész nap. Ez már nem annyira minimalista mert van a sarok alatt némi szivacsréteg, de még mindig annyira jól passzol a keskeny-hosszú lábamhoz, hogy szeretek vele gyorsakat futni, és mászkálni is egész nap jó benne. Ennek a cipőnek is csekély a tömege, szinte azonos a terepes cipővel. Erősítő termi edzésekhez is ezt használom.

Egy kis relaxEgy kis relax

Trailroc 235 A harmadik, ami nem igazán az én lábamra passzolt elsőre, mert az én lábam csak hosszra nagy de nem széles: a Trailroc 235 terepfutócipő minimalista és széles fazon. No de nem baj, mivel a lábam nem csekély méretű, ezért nem könnyű nekem minden szempontból alkalmas cipőt találni a lábamra. A szélességproblémát leküzdöttük azzal, hogy a talpbetét alá betettünk egy 4mm vastag Noene talpbetétet, ami nem befolyásolja a cipő és belső talpkialakítás komfortját, de megemeli annyira a vékony lábfejemet, hogy a cipőt a lábammal együtt úgy kitelíti, hogy terepen is biztonságos tartást ad. A talpbetét meg ráadásul a minimalista futócipőben, extra csillapítást biztosít. Szóval ez a cipő minimalista, de a talpamnak a betéttel kellő védelmet nyújt, és a tömege szintén hasonló az előző kettőhöz. A szellőzése kiváló, ha véletlenül Amerikába megyek, és ott egy VB-n futok benne, a víz csak addig van bent, amíg a vizesárokban haladok, utána 2 lépés és nincs víz a cipőben.

Lake Tahoe USa VBLake Tahoe USa VB

Gyurcsó Andi (csakazandi] ajánlja inov-8 X-talon 212 A legelső cipőm nem ez volt, hanem ennek az elődje (ami csak színben különbözik a képen láthatótól). Míg ez a cipőm a második és negyedik cipőm is egyben. Annyira passzol lábamra és tapad, ahogy elő van írva, hogy bár másban is hajlandó vagyok versenyezni, de az a cipő is X-talon talppal kell, hogy bírjon. Szóval a X-talon 212 cipő tapad, stabil tartással bír a keskeny lábamra, és a felső része is bírja sarat, vizet. Hogy könnyű-e a cipő, az relatív, mert van ennél könnyebb cipőm is, de azt is X-talonnak becézik. A vizet nehezebben engedi ki, mint jó lenne, de ha ez legfőbb funkció, akkor váltok az X-talon 190-re. Eddig az összes versenyemen, amikor saras, laza talaj volt, átsegített a nehéz terepeken, és óriási előnyt adott azokkal szemben, akiknek nem volt ilyen tapadású a cipőjük.

Vehec Ultra beastVehec Ultra beast

inov-8 X-talon 190 Mit mondjak, rábeszéltek egy ilyen cipőre is azzal a felkiáltással, hogy ez a bajnokok cipője. Eddig bejött. mert csekély súlya miatt, és hogy a víz nem bír megmaradni benne, nagyon jó. A talpa kicsit vékony, de a köves részeken legalább óvatosan lépdelek, szinte suhanok a cipőben. A lábamon mintha ott sem lenne, tapadása pedig: a nevéhez is méltó karmokkal kapaszkodik.

Tokaj Hercules hoist,Tokaj Hercules hoist,

Bare XF210 funkcionális edző cipő Termi edzésekhez, crossfithez ez a kedvenc cipőm. Mintha mezítláb végezném a gyakorlatokat, és mégis van védelem a lábamon. Azt nem mondom, hogy ebben futnék sokat, meg hosszúkat, de annyira jó érezni a talaj minden rezdülését... A tapadása kiváló, minden felületen jól tapad főleg, ha kimosom a cipőt és tiszta, pormentes a talpa.

Teremben erősítésTeremben erősítés

Guttmann Zoltán (kyru) ajánlása a Salomon terepfutócipőkből Amit még kiválóan lehet használni versenyzéshez, edzéshez az a Salomon Slab sense ultra SG és S_LAB Speed modellek valamit a Speedtrak cipők. Salomon speedtrak Nézzük a kedvenc cipőmet: a Salomon Speedtrak, vagy korábbi álnevén a Fellraiser cipőt. Mit is tud? Határozottan kapaszkodó rücskök a talpon, nem túl magas: 6mm sarokemelés, viszont elöl-hátul elegendő vastag szivacs a talaj és a kövek egyenetlenségeinek és terhelésének kiküszöbölésére. Jól szellőző felsőrész, ami a vizet is kitolja magából - gyorsan szárad. Keskeny/normál lábra ideális. a széles lábfejűeknek kicsit szűkös. Ha a saját lábméretedben a cipő szűk, akkor válaszd inkább az S-lab Sense Ultra SG cipőt, annak a felsőrésze szélesebb. Felépítésre hasonló, de sokkal könnyebb versenycipő.

Salomon S-lab Sense ultra 5 vagy 6 SG Kicsit feljebb már ajánlottam a cipőt, ami a Salomon igazi zászlóshajója. 260 grammos tömegével a legkönnyebb Salomon terepes cipő, a talpkiképzése igazi lapos felépítésű - nem magas sarkú -, terepen is stabil cipő. Talpába karbon erősítéssel a talaj egyenetlenségeit kiegyenlítő, a kövek által talpat stresszelő hatásokat elnyelő lapot építettek be. Ezáltal a maximális védelem és a könnyű súly egy olyan versenycipőt eredményez, ami a garantálja a sebességet a legkülönbözőbb talajviszonyok közt is. Széles lábfej-kialakításának köszönhetően a nagy súlyok miatt szétterülő lábnak ideális precíz tartást ad, miközben nincs szükség nagyobb méretre, hogy a komfortot megtartsuk. Ára magas, de lássuk be: Killian Jornet is ebben versenyez.

Salomon S-lab speed Amennyiben a lábad keskeny és az S-lab Sense Ultra SG tudását szeretnéd magadnak, akkor a S-LAB Speed a te cipőd. Egy igazán keskeny, a lábadra precízen ráfeszülő, jó tartású, de lapos sarokemelésű (4-6mm), határozott kapaszkodó stoplikkal rendelkező cipő. Ugyanúgy 258gr súlyú vérbeli versenycipő.

Salomon S-lab XA Amphib Újdonság még a Salomontól a S-LAB XA Amphib, amit a Skandináviában egyre népszerűbb swim run sporthoz fejlesztettek, ahol úszás és utána futás szerepel, amikor is cipőben úsznak, aztán terepen futnak. Ez a cipő tulajdonságaiban a Spartan race akadályfutásokhoz nagyon is passzol. Extrém gyorsan tolja ki a vizet magából, erős felsőrész és kifejezetten jól tapadó gumiból rücskös talp jellemzi. Keskeny lábra való, jó tartást ad a legvékonyabb lábú futóknak is.
Ha szeretnél többet tudni a partnerárról kattints ide!