Mi ez?

Mai kiemelt akciós termékünk:

Salomon Ultra Pro futócipő - aranyóra

Hamarosan elérhető lesz ez az ultrafutó cipő 12.000Ft-al jobb áron! Csak ma, csak egy órán át Legyél te az első elérhető lesz. Segítséget keress a Facebookon!

összehasonlít 34 990 Ft

Részletes kosár >> Kosár

A kosár üres

Összehasonlítás

munka!!!! állásajánlat

Munkatársat keresünk értékesítő/eladó munkakörbe, üzletünkbe

- Futás - terepfutás
- GPS-navigáció
-Túrafelszerelések
- Kések, túlélőeszközök

témákban. Jelentkezz, ha te vagy akit keresünk!

NB cipő féláron akció

Kedvenc ASICS / inov-8 / Salomon / futócipőmet féláron megvehetem - akció!

Ha ezt az oldalt megtaláltad, akkor esélyed van 50%-os kedvezménnyel megvásárolni kedvenc inov-8/Asics/Salomon futócipődet!

Vedd meg most legfrissebb térképed navigációdra

Megjelent a NaviGuide Magyarország v6.4

Regisztrálok

Magazin

Kalandra fel, irány a természet! (Garmin Colorado 300)

2008. 06. 12. 17:10

Az idei tavasz szinte a nyakunkon van. Lassan itt a jó idő, így a hidegtől eddig idegenkedő népek is kivonulhatnak a természetbe kisebb-nagyobb kirándulásokra, túrákra. Vannak, akik csak a sétálás, kirándulás örömének élve, de vannak, akik olyan izgalmas programokon vesznek részt, mint például a geocaching, hegyikerékpározás, siklóernyőzés, vitorlázás, de szinte bármilyen tevékenység szóba jöhet, amit a természetben örömmel végez az ember.

A navigációs megoldásairól már jól ismert gyártó, a Garmin, a természetszerető emberekre gondolt, amikor megalkotta a Colorado 300-ra keresztelt túra GPS-t. De ne intézzük el ezt az eszközt annyival, hogy "megint egy újabb GPS!" Bár igaz, hogy elsősorban klasszikus tájékozódásra, terepi és hajós navigálásra alkalmas kütyüről beszélünk, de annál azért többről van itt szó. Formáját és praktikusságát, de főleg sokoldalúságát tekintve én inkább egy mindenben segítő útitársnak hívnám. Egy profin megtervezett edzőtársnak és navigátornak. Hogy miért, az rögtön kiderül.

Először is a Colorado 300-as nem csak egy akármilyen GPS, hanem edzőtárs is, a megfelelő kiegészítők hozzáadásával. Az opcionálisan kapható pedálfordulat- és szívritmus mérő, amely segítségével kerékpárkomputerré változik egy szempillantás alatt és segít nekünk az edzésben. A nagy érzékenységű GPS vevőnek köszönhetően folyamatosan látjuk hol, merre kerékpározunk az erdőben, még akár magas fák, vagy hegyek között is. A kijelzőjén megjeleníthetjük a napi magasságprofilunkat is, mennyi szintet kerékpároztunk, vagy mennyi hegyet másztunk meg. Miután befejeztük napi testmozgásunkat, kiértékelhetjük eredményeinket, teljesítményünket, útvonalunkat, útpontjainkat, nyomvonalunkat. Sőt, ezeket az információkat meg is oszthatjuk vezeték nélküli kapcsolaton keresztül a többi Colorado felhasználóval, hogy lássák mi milyen teljesítményre voltunk képesek, vagy biztathatjuk barátainkat, hogy a mi túránkat ők is teljesíthessék. Kell ennél több?

Miért ne? Az "edzés" funkció csak a kezdet. A Colorado 300 tartalmaz még elektronikus iránymérőt, mely segítségével séta közben is biztosan meghatározhatjuk a helyes irányt, és barometrikus magasságmérőt, ami a repülős sportok esetében éppúgy hasznos segítség mint amikor mély völgyekben a GPS elveszítheti a műhold jelét.

A sportfunkciók mellett nem hagyhatjuk ki a navigációs lehetőségeket sem, hisz elsősorban GPS-ről beszélünk. Ebben az eszközben minden olyan területi lehetőség megtalálható, ahol navigálásra van szükség. Legyen szó szárazföldről, vagy vízről. A Colorado 300 alapból egy világméretű, domborzatárnyékolással ellátott térképpel rendelkezik, de SD kártyán további térképekkel bővíthető. Tölthetünk rá utcaszintű autóstérképet, ugyanakkor túra, vagy hajózási térképek használatára is lehetőségünk van.

Gondoljunk csak bele, mekkora könnyebbséget jelenthet, hogy egy kiadós, fárasztó túrázást követően nem kell keresni a hazavezető utat, hanem csak a megfelelő utcaszintű térképállományról ki kell jelölni a célt és a GPS már mutatja is az utat. A mai domborzati térképek képesek a túraútvonalon is tervezni. Úgy érzem ez az a navigáció, melyre nyugodtan támaszkodhatunk bármerre is sodorjon minket az élet, legyen szó felkészítő edzésről, kirándulásról, vagy egyszerűen csak városi tájékozódásról.

Ha szereted a természetet, sokat túrázol, esetleg főleg arra jársz, amerre a madár se, akkor ezt a GPS-t bizony Neked találták ki!
Ha szeretnél többet tudni a partnerárról kattints ide!